Известие

Collapse
No announcement yet.

кое масло да сипя в кошника?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хубу де, ама що 6100 ? 8100 не ви ли аресва ? Само я ли се набутвам с него ?
    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от gigi
      Първоначално публикувано от stelt
      Миналата зима изкарах с MOTUL 15W50 . Мисля че не е толкова проблемно. И с 10W40 и с другото, стартера си върти по един начин.
      Просто бъдете малко по нежни към колите си докато се постоплят.
      Да ама Васката е с хидравлични повдигачи и това 15 няма да им е много добре, на неговата по каталог дават 10-40 а на твойта 15-40 и аз се чудих много пък си поръчах 6100 10-40
      Ех ако имаше 10-50
      Все пак повечето от присъстващите тук сме с хидравлични повдигачи. Но защо ли при студен старт мотора ми е по шумен със Слеления голд ?
      Лично за мен по важно е маслото да си запазва качествата при големите натоварвания. А тая селения голд нещо много рехаво го дава след като се пържи известно време на 6000 оборота на 5-та предавка.Като сложим и фактора колко износени са ни моторите, мисля че везните клонят към 15W50(говоря за MOTUL, не за SHELL ).
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

оффф

Ей Владу , какво стана с кошника ще го бъде ли?
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Май и аз клоня вече към 6100 10w40 или 15w40 ще му мисля след 1000 км. Днеска бех при Стаси и той каза че пак ще вдигат цената на 20К защото нещо дигнали митническите такси и ще стане към 30 лв. 2 л. което вече си е доста
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
            Май и аз клоня вече към 6100 10w40 или 15w40 ще му мисля след 1000 км. Днеска бех при Стаси и той каза че пак ще вдигат цената на 20К защото нещо дигнали митническите такси и ще стане към 30 лв. 2 л. което вече си е доста
            Аз ще взема да го пробвам и аз - не че съм за смяна, ама ако Гиги каже, че по добре му се държи колата
            Ще го сменя преди морето - макар да съм на около 5 хил с това масло - ама аз щото не е 20К Алфа Ромео, а е само 20К
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

добре де кажете от къде и колко най-ефтино може да се земе 6100 Мотула 10-40 ???????
              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от proper
                добре де кажете от къде и колко най-ефтино може да се земе 6100 Мотула 10-40 ???????
                Ами аз днеска го взех за 65лв 5 литра, незнам иначе колко струва
                А Бобо каза че тва 20К е голяма помия напоследък ама и аз го подозирам, та нямам търпение утре да сложа Мотула и да вида как е.

Comment

А Бобо каза че тва 20К е голяма помия напоследък ама и аз го подозирам, та нямам търпение утре да сложа Мотула и да вида как е.
                  тука е момента да ни споделиш от къде го взе? отстъпка.....човек... защото ще го сменя и аз
                  Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

selenia 20k, вчера я взех за 16 лв литъра. в пластмаса. на 1,6 боксер все си слагам такова. Иначе на Пунтото Голд става и е добре. Повишаването на цените на маслата се обяснявало с увеличените цени на горивата и т.н. кофти.

Comment

Минах от Castrol Magnitec на Selenia 20K за Alfa Romeo. И двете са 10W 40. На етикетите на селенията пише, че мога да карам с това масло до 20000 км. Ако това е вярно, излиза, че цената от 31 лв. за 2 литра не е чак толкова висока. А това 20 К дали не означава точно това, че можеш да караш 20000 км. без да го сменяш. Естествено, трябва да се смени масления филтър на 10К км. Въпросът ми е - Мога ли да рискувам и да карам до 20 000 км?
                      146 1.6 TS 01.97

Comment

Има една подробност, че пробега трябва да е в рамките на една година.
                        Понеже са карали колата преди докато измине пълния пробег на маслото ела та гледай какви нагари какво чудо.... Вече трето масло сменям чак сега вече се изчисти

10 000 или една година

Comment

Първоначално публикувано от georgievst
                          Минах от Castrol Magnitec на Selenia 20K за Alfa Romeo. И двете са 10W 40. На етикетите на селенията пише, че мога да карам с това масло до 20000 км. Ако това е вярно, излиза, че цената от 31 лв. за 2 литра не е чак толкова висока. А това 20 К дали не означава точно това, че можеш да караш 20000 км. без да го сменяш. Естествено, трябва да се смени масления филтър на 10К км. Въпросът ми е - Мога ли да рискувам и да карам до 20 000 км?
                          аз съм опитвал и на 13к километра колата почна да яде по 1л на 2000км и да трака като луда! (говорим за 20к за АР)
                          не ти го препоръчвам ама хииииич
                          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Офф и моята така след селенийка голд само дето още не огладняла достатъчно

Comment

Бе мнооо храните вече Селенията бре до преди 1 година се кълняхте у нея па са ебати бозата станала Добре че Бобо ви открехна за Мотула ма мисля че много храните Селенията па доста хора карат със нея и нямат проблеми я се замислете дали проблема е в Селенията или в моторите ви Аз примерно нямам проблем с нея

П.С.Ако си купувате Селения 20К за Алфа Ромео/а не за Фиат/ мисля че няма да имате проблеми
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Mury не мисля че си прав, всяка истина е временна!
                                докато Селения имаха стабилен официален вносител, и приемливи цени, за оригинално качество, всички сме карали с нея!
                                аз съм я плащал 10лв/л в еднолитрови опаковки в Алекс Ауто (20к за АР)
                                ама сега за същата да ми искат 15лв/л и то при условие че няма силен вносител (ауто италия се отказаха) .... нещо не ми се струва оправдано

от друга страна Мотул имат много по-широк асортимент, нямаме някой да се е оплакал от менте или прочие, е тогава като и цената е същата, че и по-добра ? за кво ми е от мечка ремик ???
                                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Working...
                                X